francia nyelv az Európai Unió 2. nyelve, diplomáciai nyelv, világnyelv.

Az On y va! Francia Nyelviskola célja, hogy megkedveltesse és megtanítsa tanulóinak a francia nyelvet és kultúrát, megkönnyítve a kommunikációt a francia nyelvet beszélő embertársainkkal, az iskolai közegben, a nyelvvizsgákon, a diplomácia világában és az idegenforgalom területein.

Budapesten a II/A kerület ad otthont a Gustave Eiffelről elnevezett óvodának, általános iskolának és gimnáziumnak. Franciául – még- nem beszélő magyar család is választhatja gyermekeinek a francia oktatási rendszert. Elsősorban számukra szeretnénk megbízható segítséget nyújtani a sikeresebb iskolai szerepléshez.

Ugyanakkor várunk szeretettel minden franciául tanulni vágyó érdeklődőt, általános francia nyelvtanfolyamainkon és diplomáciai valamint idegenforgalmi szakterületeken, kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga szintig.

Az On y va Francia Nyelviskola vezetőjeként, elsődleges célom a minőségi nyelvtanítás minden szinten, kamatoztatva a francia területeken szerzett 20 éves tapasztalatomat.

  • Francia nyelvtanárként végeztem Szegeden. Ösztöndíjasként tanultam pedagógia és idegen nyelvi kommunikáció szakon Nancy- ban, Franciaországban.
  • 10 évig tolmácsoltam a Magyar Francia Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációinak.
  • Idegen vezető voltam a Nouvelles Frontieres-nél
  • Francia és olasz nyelvterületen éltem és dolgoztam 10 nyári / téli szezonon át.
  • Nyelvtanárként dolgozom 2002 óta. Többek között dolgoztam a Katedra Nyelviskolában, tanítottam a Külügyminisztériumban és a Kanadai Nagykövetségen francia diplomáciai nyelvet.
  • Elvégeztem az Origo nyelvvizsga központ vizsgáztató képzését.

Kislányom 2010 óta jár a francia iskolába. Édesanyaként és tanárnőként látva, hogy az iskolai francia nyelv elsajátítása és az iskolai életben való aktív részvétel mely területeken okoz különös nehézséget a magyar anyanyelvű gyermekeknek és szüleiknek, írtam egy adekvát nyelvtanítási útmutatót segítségül és azt tanítom.

Sikerem titka, hogy igyekszem egyénenként személyesen odafigyelni tanítványaim igényeire. Érdekes, vidám, pörgős órákat tartok és tanítok a szó hagyományos értelmében.

Várunk Benneteket szeretettel kollégáimmal, hogy „jobb legyen a világ!”

Kárpáti Monika